DSC 9785
Door Elisa Van Cutsem

Australische bank ziet goudprijs stijgen tot $ 2.100 in eerste kwartaal van 2024.

Goud & zilver
Het optimisme over het vermijden van een ernstige recessie in de VS drukt op de goudmarkt, met prijzen op een zesmaands dieptepunt. Toch blijft ANZ optimistisch over de middellange tot lange termijn, en verwacht dat goudprijzen in het vierde kwartaal van 2023 gemiddeld $2.050 per ounce zullen bedragen en nieuwe hoogtes zullen bereiken in het eerste kwartaal van 2024.
ANZ

Het groeiende optimisme dat de Amerikaanse economie een ernstige recessie kan vermijden, zelfs nu de Federal Reserve haar agressieve vooringenomenheid handhaaft, blijft wegen op de goudmarkt, aangezien de prijzen in de buurt van een dieptepunt in zes maanden worden verhandeld.

Analisten van de in Australië gevestigde bank ANZ verklaarden echter dat ze ondanks verkoopdruk op korte termijn hun optimistische vooruitzichten voor het edelmetaal op middellange tot lange termijn handhaven. Daniel Hynes, senior grondstoffenstrateeg en de hoofdauteur van het laatste goudrapport van de bank, zei dat hoewel hij een daling onder de $1.900 niet bij voorbaat uitsluit, hij tekenen ziet van solide steun in de markt.

“Wij denken dat de Fed aan het einde van haar verkrappingsyclus is, dat de USD in een structurele neerwaartse trend blijft zitten en dat verkrappende kredietvoorwaarden een economisch risico kunnen vormen”, aldus Hynes in het rapport. “Deze vormen een ondersteunende achtergrond voor goud.”

Hoewel ANZ optimistisch blijft over goud, heeft de huidige sombere omgeving ervoor gezorgd dat de bank haar voorspellingen voor nieuwe recordhoogtes heeft teruggedraaid. De Australische bank verwacht nu dat de prijzen in het vierde kwartaal van 2023 gemiddeld rond de $ 2.050 per ounce zullen liggen.

Verwacht wordt dat de prijzen tegen het einde van het eerste kwartaal van 2024 nieuwe hoogtepunten zullen bereiken, met een gemiddelde prijs van rond de $ 2.100 per ounce.

Coin 2 Coin 1

Blijf op de hoogte rond de laatste updates over gouden munten

Er liep iets fout. Probeer je het later nog eens?

Oeps, je bent al ingeschreven!

Ontdek andere relevante artikels

Lees alle artikelen

Winkelwagen