The House Logo

Een schoolvoorbeeld van FAKE nieuws

Door: HD / TH - 16-08-2018

Het is ondertussen duidelijk dat de reguliere media het niet altijd nauw nemen met feiten. Regelmatig tref je een artikel aan met een tendensieuse aard, of een interpretatie of erger nog, een artikel besmet door cultureel marxisme.
Cultureel Marximse wil u o.a. doen geloven dat zwarte piet weg moet, dat de multiculturele maatschappij een verrijking is, dat criminaliteit dalende is, dat islam vrede is, dat de grenzen open moeten, dat papiergeld prima is (bijgevolg dat goud fout is). 


Op 14 augustus schrijft de Tijd een artikel met als titel 'Goud blinkt niet langer als vluchthaven'. Een lezer met weinig tijd pikt gewoon de titel op en leest het artikel niet of nauwelijks. Het kwaad is geschied. De conclusie van de lezer is : met de economische spanningen in Turkije is zelfs goud geen vluchthaven meer. De titel van het artikel duwt de mensen weg van goud in de richting van papiergeld. De hersenspoeling heeft plaats gevonden.


De realiteit is compleet anders. Goud is wel degelijk een vluchthaven voor de Turkse bevolking. In 16 jaar tijd steeg de goudprijs uitgedrukt in Turkse Lira ongeveer met factor 14.
Zie grafiek; prijs TRY/oz in 2002: 500 TRY, heden ongeveer 7.200 TRY/oz goud.
Goud heeft z'n rol als vluchthaven perfect vervult zoals het hoort. De Turken die papiergeld hebben verkozen boven goud hebben een foute keuze gemaakt. De koopkracht verdween uit hun papiergeld. 


Goud en zilver zijn een prima verzekering tegen calamiteiten. Het volstaat te kijken naar de goudprijs uitgedrukt in lokale munt in Argentinië, Venezuele, Turkijke enzovoort.

Een lokale economische crisis is niet in staat de goudprijs te doen stijgen, wat ook de verwachting niet mag zijn van de goudprijs.

De dag dat euro uit elkaar valt zal de goudprijs zeker z'n werk doen, zoals in Turkije heden het geval is. 




http://nl.wikisage.org/wiki/Cultuurmarxisme

https://www.tijd.be/markten-live/nieuws-algemeen/Goud-blinkt-niet-langer-als-vluchthaven/10039595

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0