The House Logo

Deutsche bank : wir schaffen das nicht.

Door: TH / HD - 05-02-2016

Bent u klant bij Deutsche Bank (DB) ? Zo ja, lees dan zeker verder. Eerst een misverstand uit de wereld helpen. Deutsche Bank is een private Duitse bank en de Bundesbank is de centrale bank van Duitsland. De ene instelling heeft niets te maken met de andere.

Op deze blog hebt u enige tijd terug kunnen lezen dat het steeds slechter gaat met  Deutsche Bank. Helaas stopt de ellende hier niet...

Wat loopt er allemaal mis ? Hou u goed vast. Over boekjaar 2015 een gerapporteerd verlies van 7 miljard euro. Management na management slaagt er niet in de bank te redden. Verschillende zware veroordelingen voor marktmanipulatie (o.a. Libor schandaal). Massale afdankingen. Een derivatenportefeuille die 16 à 20 maal groter is dan het BNP van Duitsland. Onvoldoende financiële buffer. Grote blootstelling aan China. Problemen met de kredietportefeuille m.b.t de energiesector.

Wie denkt dat bovenstaande allemaal niet zo erg is, kijkt beter naar de beurskoers van het aandeel. De koers staat op het niveau van 2009, dit is te zeggen 14,75 eur (3/2/2016). De hoogte koers bedroeg 101 euro en dat was  in mei 2007.

Om het nog wat erger te maken. De Credit Default Swap (een soort van verzekering tegen faillissement) voor Deutsche Bank staat historisch hoog. Dit wil zeggen, om zich te verzekeren tegen het failliet van de bank moet er een hoge premie betaald worden.

Gaat morgen een van 's werelds grootste banken de deuren sluiten ? Beslist niet. Maar de Deutsche bank zit in heel slechte papieren. Zo veel is duidelijk. Persoonlijk zou ik er geen spaarboekje willen, bovendien aan een heel lage rente.

De kredietagentschappen zullen de Deutsche Bank een lagere kredietwaardigheid toekennen, en terecht, met alle gevolgen van dien.

Hecht vooral geen geloof aan de 100.000 euro waarborg van de Belgische overheid.

Wat slecht is voor de Deutsche Bank is slecht voor Europa. Duitsland is de sterkhouder van dit continent. Wanneer Duitsland faalt, falen we allemaal. Volkswagen kreeg al klappen nu ook de Deutsche Bank. Wordt zeker vervolgd.

Ter herinnering een beurskoers gedeeld door 6,8 over 9 jaar. Daar is iets fundamenteels mis mee.

Kauf gold !!

 

 

 

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0