The House Logo

De Texaanse overheid bouwt haar eigen goudkluis.

Door: TH / HD - 28-05-2016

Of we het nu willen of niet, vernieuwingen komen dikwijls  uit de VS. Deze keer is het niet anders. De Texaanse overheid bouwt haar eigen goudkluis. Reeds vorig jaar heb ik hierover een artikel geschreven. De Texaanse overheid vertrouwt de FED niet meer en wenst haar goud op eigen bodem te bewaren. Duitsland, Oostenrijk en andere landen doen dit ook. Gewoon eigen goud binnen de landsgrenzen bewaren. Maar nu is het echt zo ver. Het parlement van Texas geeft groen licht en de bouw van de goudkluis komt er aan. De kluis is niet exclusief bestemd voor het goud van de overheid, particulieren zijn er ook welkom met hun goud.

Dit kan tellen als signaal naar de FED. Steeds meer landen vragen hun goud terug, met Texas als voorloper. Goud bewaren bij de FED is zoiets als goud op rekening voor de grote jongens. De andere jongens vertrouwen het niet meer. Dezelfde gedachte heerst ook bij China en Rusland. Hun centrale banken kopen goud bij wat de prijs ook moge zijn en bewaren het op hun grondgebied.

Een tweede signaal is dat naar de bevolking van Texas. De Texaanse overheid bestuurt als goede huisvader. De bevolking wordt mee betrokken in het project en ziet dat goud veilig en waardevol is.

Bovenstaande projecten zijn science fiction in België. Het goud van de NBB wordt nog steeds in het buitenland bewaard. Slechter nog, onder het beleid van Fons Verplaetse werd er erg veel goud verkocht aan een lage prijs. Nog slechter, tijdens de jaarlijkse vergadering met de aandeelhouders van de NBB worden de "groene petjes" door de heren van de NBB weggelachen. Een regelrechte schande.

Kortom….van een assertief goudbeheer in België is er geen sprake. De bevolking moet vooral geld aanhouden op spaarboekjes en zwijgen.

 

Ik ben een Texaan


https://www.texastribune.org/2015/10/30/gold-firms-hope-help-texas-build-gold-depository/

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0